0 termék
0 Ft
A reumatológia tankönyve
Poór Gyula (szerkesztő)
Ár: 6800 Ft
 
Kosárba
 
darab

Reumatológia c. tankönyvünk 2. kiadásában a szakterületet érintő legfontosabb tudományos és klinikai információk felfrissítését és naprakésszé tételét tűztük ki célul.

Manapság egyre többet hallunk a reumatológiai betegségekről, mivel ezen megbetegedések prevalenciája a környezeti tényezők megváltozásának hatására világszerte és hazánkban is számottevően megnőtt. E betegségek gyakran vezetnek rokkantsághoz, ezáltal jelentős anyagi terhet rónak a családokra és így magára a társadalomra is. Már csak azért is, mert sajnálatos módon egyes reumatológiai kórképek a várható élettartamot is számottevően csökkentik.
A mozgásszervi ismeretek megalapozása és bővítése mellett a tankönyv kifejezett célja a szakorvosjelöltek és bármely orvoskolléga tudásszintjének elmélyítése is. A könyv lapjain a szakterület prominens hazai képviselői a legfrissebb klinikai ismeretek birtokában vallanak reumatológiai diagnosztikáról, gyógyításról, és emellett a betegekhez való emberi hozzáállásról.
A második kiadásban megjelenő, részben átdolgozott tankönyv kiválóan szemlélteti azt a magas szintet, amely a XXI. századi, molekuláris alapú reumatológiát jellemzi.
A fejezetek elején a medikusoknak szóló legfontosabb üzeneteket külön keretben kiemeltük. Az egyes fejezetek tagolására, az egységes stílusra, megjelenésre különös gondot fordítottunk, hogy egy könnyen kezelhető, jól tanulható tankönyv szülessék. Reméljük, hogy az orvostanhallgatókon kívül a reumatológiai szakvizsgára készülő vagy az azon már túllévők, más mozgásszervi szakterület szakemberei és a háziorvosok is örömmel forgatják majd könyvünket.

Reumatológia könyveink