0 termék
0 Ft
Utazás- orvostani ismeretek gyógyszerészeknek
Dr. Felkai Péter
Ár: 3900 Ft
 
Kosárba
 
darab

A magyar utazók több mint 92%-a Európán belül utazik, ahol nincs fertőző megbetegedési veszély, civilizáltak a higiéniás viszonyok; ezért az utazó úgy gondolja, hogy nincs is szüksége utazási tanácsadásra.

Pedig ez nem így van: baleset, hőártalom, mozgásszervi problémák, medúzacsípés, mind velejárója lehet egy európai nyaralásnak is.

Mi hát a megoldás? A gyógyszertárban kapott utazási tanács. Sok esetben ez természetesen nem pótolja az orvosi ténykedéseket, de az utazó biztos, hogy először a gyógyszertárban keres választ kérdéseire.

Hazánkban még nem jelent meg olyan, az utazásorvostant tárgyaló komplex (tan)könyv, mely jó alapul szolgálna ennek az izgalmas tudományterületnek a megismerésére. Főleg nem jelent meg olyan, mely a magyar utazók szokásaihoz és elvárásaihoz igazítottan, és nem pusztán orvosi, hanem gyógyszerészi szempontoktól vezérelve kísérelné meg ismertetni azt. Az utazásorvostan pedig sokkal nagyobb jelentőségű, ahogy azt netán még a szakmabeliek is gondolják. Ennek fontosságát igazából akkor értjük meg, amikor ezt a könyvet áttanulmányoztuk.

A könyv szerzője tudományos fokozatát az utazási orvostanból szerezte, számos közleménye jelent meg külföldi szakfolyóiratokban, nevét jól ismerik hazánk határain kívül is. A tudományos munka mellett több évtizedet töltött el a beteg utazók ellátásával, így értően és szemléltetően mutatja be az utazási betegségeket és megelőzésük módjait.

Szerkesztői ajánlás

A szerző az utazás alatt fellépő (szinte) valamennyi egészségügyi problémával foglalkozik, beleértve a krónikus betegségben szenvedők utazási lehetőségeit, valamint az extrém sportok ismertetését is. Ezentúl választ ad számos gyakorlati kérdésre, amely nekünk mint magánembereknek, utazóknak is meglepetéssel szolgál, s így akár gyakorlati kézikönyvként is kezelhetjük a jelen kiadványt.
Bejelez-e a csípőprotézis a repülőtéri átvilágításon? Hogy lehet kiváltani az ingyenes uniós egészségügyi kártyát? Mi a különbség a különböző utasbiztosítások között? Melyiket válasszuk? Mit tegyünk, hogy ne duguljon be a fülünk a repülőgép fel- és leszállásakor? Sok minden érdekesség, szakmai evidencia, gyakorlati tanács, útmutató ötvöződik e logikusan összegyűjtött és felépített anyagban. Pótolhatatlan információt jelent a gyógyszerészek számára ez a hiánypótló szakkönyv.

Dr. Szarvasházi Judit

A tartalomból

1 fejezet: Az utazásorvostan alapfogalmai
2. fejezet: Az utazók és az utazások jellemzői
3. fejezet: Az utazás alatti betegségek és kezelésük
4. fejezet: Tanácsadás szabadidő-sportolásra indulóknak
5. fejezet: Tanácsadás az utazóknak
6. fejezet: A visszatérő utazók

Gyógyszerészeknek könyveink

Onkológiai ismeretek gyógyszerészeknek

Dr. Török Judit, dr. Szabó Csongor, dr. Higyisán Ilona
Ár: 3900 Ft

Méregtől a gyógyszerig

Dr. Stájer Géza
Ár: 2900 Ft

Marketing pirula recept nélkül

Borjádi Györgyi, Juhász Péter
Ár: 2900 Ft

Gyógyszertámogatás

Dankó Dávid - Molnár Márk Péter
Ár: 9850 Ft

Diabetes mellitus – A gyógyszerészi gondozás alapelvei

Dr. Baranyi Éva, dr. Samu Antal, dr. Winkler Gábor (szerk.)
Ár: 2900 Ft