0 termék
0 Ft
Hypertonia
Ian B. Wilkinson, W. Stephen Waring, John R. Cockcroft
Ár: 2600 Ft
 
Kosárba
 
darab

Tekintettel arra, hogy a hypertonia a coronaria betegségnek, a cerebrovascularis kórképek, a chronicus veseelégtelenségnek és pangásos szívelégtelenségnek egyik fő, de módosítható rizikófaktora, életfontosságú, hogy a hypertoniát korrekten felismerjük és ugyanakkor adekvát módon kontrolláljuk. Sajnos még az új évezredbe lépve is elmondható, hogy számos hypertoniás betegnél nem kerül a betegség felismerésre – és még akkor is, ha a hypertonia diagnózisának felállítása megtörténik, az illető egyének nagy része elégtelen kezelésben részesül.

Ez a könyv egy paradigma-váltás idején íródott, amikor is a korábban legnagyobb predikatív értékűnek tartott diasztolés vérnyomás helyett a szisztolés és pulzus-nyomás került az előtérbe. Ezért úgy tűnik, ismét egy új korszak küszöbén állunk a vérnyomás kezelésében, amikor is nagyszámú beteg most izolált szisztolés hypertoniával jelentkezik, ahol a nagy verőerek merevsége jellemző inkább, mint a megemelkedett periferiális ellenállás. Ezek a betegek új kihívást jelentenek a pathophysiológia és a terápia szempontjából.

E könyv célja a hypertonia iránt érdeklődő klinikusok számára utat mutatni a potenciálisan nehéz terepen történő áthaladáshoz, a leggyakrabban feltett fontos kérdésekre koncentrálva, és lehetőség szerint, egyszerű, bizonyítékon alapuló feleleteket nyújtva.

A Megválaszoljuk Kérdéseit sorozat azoknak a háziorvosoknak, ápolónőknek, ápolóknak és más egészségügyi szakembereknek szól, akik kapcsolatban állnak a betegekkel és hozzátartozóikkal. Hasznos tájékoztatást nyújthat maguknak a betegeknek és gondozóiknak is.

Kiadás éve 2005.

Kardiológia könyveink

Sürgősségi kardiológia

Saul G. Myerson, Robin P. Choudhury, Andrew R. J. Mitchell
Ár: 5880 Ft

Kardiológiai szófejtő

Dr. Szauder Ipoly
Ár: 3900 Ft

Kardiológia 2007

Temesvári András, Keltai Mátyás, Szili-Török Tamás
Ár: 7820 Ft

Hypertonia

Ian B. Wilkinson, W. Stephen Waring, John R. Cockcroft
Ár: 2600 Ft

Az EKG helyes értelmezése

Houghton, Gray
Ár: 3400 Ft