0 termék
0 Ft
Az orvostudomány jövőformálói - TOP 25 feltörekvő tehetség
Ár: 990 Ft
 
Kosárba
 
darab

Miközben a sajtóban megjelenő hírek zöme az egészségügy nehézségeiről és kudarcairól szól, ritkán hallani az ágazatban valóban létező sikerekről. Az egyik legnagyobb hazai egészségügyi szaklapkiadóként ezen szeretnénk változtatni – ezért készítettük ezt a különleges, reményeink szerint nem mindennapi kiadványt. Kiadónk nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy bemutassa, kik azok a fiatal, feltörekvő orvosok, akik a következő években, évtizedekben meghatározó személyiségei lehetnek – és reméljük, lesznek is – a magyar tudományos életnek, azon belül is az orvoslásnak.

Egyre többen ismerik a hálózatkutatásban rejlő lehetőségeket Magyarországon is. Kiadványunk jó példa arra, miként lehet ennek segítségével újfajta mintázatokat észrevenni egy eredetileg más célra szolgáló információs halmazban. A TOP 25 fiatal feltörekvő orvos megtalálásában a hálózatkutatás szakértôi, a MAVEN7 munkatársai voltak segítségünkre. Arra kértük őket, hogy egy közösen felállított metodika segítségével (ennek pontos leírását az 15. oldalon olvashatja)  mondják meg, kik azok a fiatal, negyven év alatti orvosok, akiktől sokat várhatunk az elkövetkezendő időkben.

Az eredeti listánkon 50 név szerepelt, ám közülük jó néhányan már külföldön folytatják pályafutásukat – így nem értük utol őket –, páran a gyermekvállalás miatt nem dolgoznak pillanatnyilag, mások önszántukból vagy felettesük tiltása miatt nem vállaltak szerepet a kiadványban. Mi most 25 fiatal portréját rajzoltuk meg. Az interjúkat nem rangsor szerint közöljük, de az biztos, hogy a feltörekvő, fiatal orvosok a tudományos szakmai közéletben való részvételük alapján mindenképp a TOP 50-es lista előkelő helyén szerepelnek.

Portréik mellett olvashatnak még kiadványunkban a tudományos élet és kutatás múltjáról és jelenérôl, az orvoslás jövőjéről, a nagy adatbázisokban rejlő lehetőségekről. A tematika összeállításakor egy külön faktort is alaposan szemügyre vettünk: a szerencséét. Köztudott, hogy a szerencsének vagy éppen a szerencsétlenségnek nagyon is nagy szerepe van a kutatásokban. A szerencsének köszönhetjük a penicillint, a röntgent vagy épp Arkhimédész törvényét. Ami pedig a szerencsétlenséget illeti: nem lenne Braille-írás, ha Braille szeme nem fertőződik el egy szerencsétlenség következtében.

A szerencse önmagában persze semmit sem ér: szem is kell hozzá, amely észreveszi az összefüggéseket. Ahhoz is szerencse kell, hogy az ember elég inspiráló környezetet/mestert találjon magának, miként ahhoz is, hogy összeegyeztethető legyen a magánélet és a köz érdekében végzett gyógyító-kutató munka.

Reméljük, az itt bemutatottaknak mindez sikerül.

Fogadják és forgassák olyan szeretettel ezt a 100 oldalas kiadványt, amellyel mi azt elkészítettük, s amelyhez külön köszönjük támogatóink és a kiadvány fő szponzora, a Szerencsejáték Zrt. támogatását.

Tinnyei Mária

fôszerkesztô

 

Egyéb könyveink

Visszhang - Lengyel Mária élete

összeállította: Fenyvesi Tamás
Ár: 3500 Ft

Tükröm, tükröm...

Vészabó Noémi
Ár: 3500 Ft

Tehetség/Talentum Jó szerencse, semmi más?

Prof. Dr. Czeizel Endre
Ár: 5450 Ft

Száz kémiai mítosz. Tévhitek, félreértések, magyarázatok

Kovács Lajos, Csupor Dezső, Lente Gábor, Gunda Tamás
Ár: 4200 Ft

Sorsdöntő génjeink

Aubrey Milunsky, M.D., D.Sc.
Ár: 4900 Ft

S.O.S. Daganat! - Párbeszéd a daganatos betegségekről

Campos Jimenez Mária (szerkesztő), Szegedi Károly (interjúk)
Ár: 3800 Ft