0 termék
0 Ft
Anesztéziai szövődmények megelőzése és kezelése
Bogár Lajos (szerkesztő)
Ár: 7500 Ft
 
Kosárba
 
darab

A jó aneszteziológus – mint minden más orvos – állandóan a „nil nocere” gondolatával dolgozik. A „nehogy ártsak” elvét úgy valósítja meg, hogy előre látja a szakmai munka csapdáit, a betegre leselkedő szövődményeket.

A biztonságos műtéti érzéstelenítéshez az egyik legfőbb feladat a komplikációk korai felismerése és elkerülése. E képességhez nem elegendőek az elméleti ismeretek, szükséges az is, hogy tapasztalás által a tudást időben, hatékonyan alkalmazzuk. 
A könyv az anesztéziai szövődményekből ad válogatást, ezzel a tudományos bizonyítékok és a gyakorlati tapasztalatok – egymástól távoli – tudásterületeit akarja összekötni. Szerkesztésének alapgondolata, hogy azok a szakmai csapdák kerüljenek bele, amelyeket az elmúlt 10 év hazai konferenciáin és a szaklapunkban már bemutattunk.
A könyv olyan esetgyűjteményt ad a szakma művelőinek, amiből egy-egy ritkán adódó, komplikált érzéstelenítési feladatra könnyebbé válhat a felkészülés, és a váratlanul megjelenő perioperatív szövődmények felismerése és megelőzése is hatékonyabb lehet. Ilyenek például: a hypothermia, a nagyérsérülések, a fektetésből fakadó sérülések, a subcutan emphysema, a fejfájás, a gluteális kompartment szindróma, a laryngospasmus, a többszörös nehézlégút – hogy csak néhányat említsünk a kötet 70 fejezetében tárgyalt szövődmények közül.
A szerkesztő, Bogár Lajos professzor a tőle megszokott alapossággal és óriási naprakész tudással indítja útjára tanítványai, fiatal kollégái tanulmányait is. A kötet nem hiányozhat a jó szakorvos könyvtárából!

Aneszteziológia könyveink

Perioperatív betegellátás 2. kiadás

Fülesdi Béla, Tassonyi Edömér, Molnár Csilla
Ár: 8300 Ft

Neuroanesztézia és neurointenzív ellátás

Fülesdi Béla, Tassonyi Edömér, Molnár Csilla
Ár: 7800 Ft

Aneszteziológia és intenzív terápia

Molnár Zsolt (szerkesztő)
Ár: 2950 Ft