0 termék
0 Ft
A viselkedésváltoztatás elmélete és gyakorlata. A pszichés zavarok korszerű megközelítése
Lajkó Károly
Ár: 2300 Ft
 
Kosárba
 
darab

A kötet szerzõje - aki harminc éve gyakorló pszichiáter - azt a nézetet képviseli, hogy a viselkedés minõségét sokkal nagyobb mértékben befolyásolják a környezeti tényezõk, mint ahogy azt korábban gondolták. Erre utalnak a modern agykutatás eredményei is. A tudományos eredmények és a mindennapos klinikai gyakorlat egyre inkább megerõsíti azt a véleményt, hogy a pszichés és viselkedési zavarokat nem szabad pusztán valami agyi 'alkatrész' hibájának tekinteni, hanem azok a biológiai sajátosságok és a környezeti tényezõk szerencsétlen kombinációjának eredményeként jelennek meg. 
Ennek az elméleti meggondolásnak eléggé egyértelmû üzenete van azok számára, akik a lelki szenvedés enyhítését tekintik a hivatásuknak. Egyszerûen arról van szó, hogy nagyobb figyelmet kell szentelni a stresszes környezeti tényezõknek, valamint azok elhárításának. Így a mindennapi betegellátás nem szûkülhet a gyógyszerfelírás rutinfeladatára, hanem izgalmas intellektuális kihívássá válik. 
Ez az írás olyan elméleti keret felvázolására törekszik, amelybõl közvetlenül következnek a gyakorlati teendõk. Ilyen módon az olvasó saját maga könnyen tudja az egyes állítások használhatóságát ellenõrizni. Az elméleti megfontolások és az egyre bonyolódó fogalmi rendszerek kezdetben idegenszerûnek tûnhetnek, ezért a szöveg olvasása és befogadása nagy kitartást igényel. Megéri azonban ráhangolódni erre az új szemléletmódra, hiszen késõbb bõven megtérül az olvasásra fordított idõ. Sõt ennél is többet nyerhetünk, amikor látjuk betegeink életminõségének javulását. Ez az el nem apadó megerõsítés forrásként védi a kiégettségtõl a segítõ foglalkozást hivatásként vállaló szakembereket. 
A könyvet azoknak ajánljuk, akik elégedetlenek a pszichés zavarok gyógyításának jelenlegi gyakorlatával, legyenek azok pszichológusok vagy pszichiáterek, vagy éppen pszichés segítséget igénylõ nem szakemberek. Haszonnal forgathatják azok is, akik a pszichoterápia kulisszatitkaiba szeretnének betekinteni.

Pszichológia, Pszichiátria könyveink

Viselkedésfüggőségek

Michael Ascher, Petros Levounis (szerk.)
Ár: 4200 Ft

Vágy és hatalom

Lust Iván
Ár: 2500 Ft

Útmutató a SCID-5-CV használatához

Michael B. First, M.D., Janet B. W. Williams, Ph.D., Rhonda S. Karg, PhD., Robert L. Spitzer, M.D.
Ár: 5000 Ft

Tic-taktika

Tárnok Zsanett
Ár: 2500 Ft

Személyiségzavarok – klinikum és kutatás

Tényi Tamás (szerkesztő)
Ár: 4480 Ft