0 termék
0 Ft

A leadott megrendeléseket a koronavírus miatti veszélyhelyzet után tudjuk teljesíteni.

A pánikbetegség felismerése és kezelése
Gábor S. Pál
Ár: 3980 Ft
 
Kosárba
 
darab

„Orvos vagy mérnök annyiban becsületes ember, amennyiben érti a dolgát.”

John Dewey (1859–1952) 

2014-ben lesz ötven éve, hogy Donald F. Klein New Yorkban „pánikbetegségnek” nevezte el a kiszámíthatatlan, hirtelen kialakuló, heves fizikai tünetekkel és halálos rettegéssel járó félelmi rohamok ismétlődő egymásutánját. Természetesen nem új betegséget fedezett fel, csak új nevet adott egy ősidők óta ismert jelenségnek. A könyv írója ‒ aki évtizedek óta eljegyezte magát a pánikbetegség megismerésével és a pánikbetegek gyógyításával ‒ rendkívül sikeres, a szó legigazibb értelmében karizmatikus terapeuta.

A kötet már első olvasásra is kivételes, magával ragadó élményt nyújt. A szó legjobb értelmében polihisztor, minden iránt érdeklődő és mindenre odafigyelő, ugyanakkor a szakma, a kultúra és a művészet legtöbb területén bámulatra méltó tudással rendelkező szerző itt a legjobb önmagát adja. A végeredmény egy egyedülállóan lendületes, élettel teli, utánozhatatlanul színes, élvezetes, élményszerű szöveg. Benne van Gábor S. Pál egész eddigi életműve, személyisége, tudása, de legfőképpen a „lelke” – mindaz, ami őt ismertté és sikeressé tette és teszi mindmáig gyógyító orvosként, éles szemű megfigyelőként és kutatóként, új összefüggések első leírójaként, jelentős hazai és külföldi kongresszusok előadójaként, és kiváló szakmai ismeretterjesztőként.

A szöveg hatalmas ismeretanyagot fog át, rengeteg tényt és adatot közöl, diagnosztikus kritériumok egész sorát foglalja össze tételesen, az epidemiológia vagy a komorbiditás temérdek számadatáról nem beszélve. Minden témát azonnal személyes élmények és terápiás tapasztalatok, megtörtént esetek, színes anekdoták, máskor ismert (vagy kevésbé ismert) történelmi párhuzamok tucatjai tesznek kézzelfoghatóan életszerűvé. Pontosan emiatt lesz valójában a vonzó és élvezetes mesélés a kézirat domináns eleme, legnagyobb erénye és értéke.

A szerző mindent tud a pánikbetegségről, beleértve annak összes megjelenési formáját és a társbetegségeket is. Nem csoda, hiszen választott fő hivatása, a pszichiátria mellett három további szakvizsga hitelesíti jártasságát mind a belgyógyászati, mind a neurológiai, mind a radiológiai diagnosztikában.

A kézirat egymást követő fejezeteiből kiderül, hogy a szerző egyáltalán nem csak a pánikbetegség szakértője, a gyógyítás mellett nagyszerű zeneszerző is, örökéletű slágerek egész sorát szerezte, amellett varázslatos és elragadó előadóművész.

Amit a pánikbetegség felismeréséről és kezeléséről egy könyvből meg lehet tanulni, az ebben a kötetben jóformán teljes egészében megtalálható. Mégsem ez teszi különleges élménnyé, hanem elsősorban az, amivel több a szokásos monográfiáknál: a szerző személyes elkötelezettsége, sokoldalú hozzáértéssel párosult szenvedélyes odaadása, színes mesélése, és leplezetlen érzelmi állásfoglalása.

A szerző könyvének minden sora arról árulkodik: hogy igazából soha nem „a pánikot” akarja gyógyítani, hanem a betegeit. Úgy, ahogy ezt mindnyájunknak tennünk kellene. 

Tanítás és tanulás … Az orvos-szakmai közönség számára készülő könyv megjelenésével párhuzamosan egy, a laikus nagyközönségnek szóló ismeretterjesztő kötet is napvilágot lát.

Pszichológia, Pszichiátria könyveink

Viselkedésfüggőségek

Michael Ascher, Petros Levounis (szerk.)
Ár: 4200 Ft

Vágy és hatalom

Lust Iván
Ár: 2500 Ft

Útmutató a SCID-5-CV használatához

Michael B. First, M.D., Janet B. W. Williams, Ph.D., Rhonda S. Karg, PhD., Robert L. Spitzer, M.D.
Ár: 5000 Ft

Tic-taktika

Tárnok Zsanett
Ár: 2500 Ft

Személyiségzavarok – klinikum és kutatás

Tényi Tamás (szerkesztő)
Ár: 4480 Ft

Social dreaming

W. Gordon Lawrence
Ár: 2800 Ft