0 termék
0 Ft
Szalagsérülések
Ár: 3570 Ft
 
Kosárba
 
darab

A „Traumatológia Témakörök” sorozat 1993-ban indult az akkori Országos Traumatológiai Intézetben. A zsebkönyvek szerzői többnyire traumatológusok, akik a téma iránti szakértelmüket korábban és jelenleg is a szakma fórumain igazolták.
A sorozatban öt kötet jelent meg, melyek gyorsan igen népszerűvé váltak. A kötetek címei:
Fixateur externe (1993), Intramedulláris rögzítés (1993), Szalagsérülések (1994), Gipsz- és kötéstechnika (1996), Térdsérülések (1997).
Mivel az Országos Baleseti Intézet jogutód nélkül szűnt meg, a korábbi felelős kiadó, az intézet főigazgatója, Prof. Emeritus Dr. Renner Antal és a szerzők eldöntötték, hogy magánkiadásban újraírják és szerkesztik a köteteket.
Elsőként a „Szalagsérülések” című könyv került átdolgozásra. A korábbi és az újabb szerzők gazdagabb képanyaggal egészítették ki a kiadványt. A mű két fő részre tagozódik: az általános rész 11, míg a részletes rész 18 fejezetből áll.
Az általános rész történeti áttekintéssel kezdődik, majd a szalagok biomechanikai szerepét és a szalagsérülések pathophysiologiáját tárgyalja. Ezt követi a diagnosztikai rész: a fizikális és radiológiai vizsgálat valamint az arthroscopia. A szalagsérülések ellátásának általános tudnivalói (varrattechnika, szalagpótlások, külső rögzítések, utókezelés) is ebben a részben kaptak helyet.
A részletes részben - testtájékok szerint haladva - a felső végtag, a medence és az alsó végtag szalagsérüléseivel és azok ellátásával foglalkoznak.
A 369 oldalas könyvet 114 ábra ill. kép illusztrálja.

Traumatológia könyveink

Trauma-eredetű disszociáció

Kuritárné Szabó Ildikó, Molnár Judit, Nagy Anikó (szerk.)
Ár: 4500 Ft

Nyílt lábszártörések

Kádas István
Ár: 3150 Ft