0 termék
0 Ft
Clinical Pathology of Rheumatoid Arthritis - A rheumatoid arthritis klinikopatológiája
Bély Miklós, Apáthy Ágnes
Ár: 14700 Ft
 
Kosárba
 
darab

A monográfiában Bély Miklós patológus és Apáthy Ágnes reumatológus és neurológus leírja, illetve elemzi a rheumatoid arthritis (RA) legfontosabb patológiai szövődményeit, valamint a legfontosabb kísérő betegségeket.

Az RA mindennapi kihívás elöregedő társadalmainkban. A legfontosabb szövődmények (szisztémás vasculitisAAamyloidosis, halálos kimenetelű szeptikus infekció) patológiai hátterének, illetve a legjelentősebb kísérő megbetegedések (érelmeszesedés, tuberkulózis és rosszindulatú daganatok) gyakoriságának, kölcsönhatásainak ismerete minden klinikus vagy patológus számára - aki RA-val találkozik - elengedhetetlen.  Az egyidejűleg fennálló szövődmények és társult megbetegedések módosíthatják az RA, illetve a társult megbetegedések jellegzetes klinikai tüneteit, típusos megjelenését.  Ezek a változások diagnosztikus tévedéshez vagy késői diagnózishoz vezethetnek.

Külön metodikai fejezet tárgyalja azokat a patológiai módszereket, amelyek az amyloidosisok legfontosabb formáinak elkülönítését segítik.

A könyv eredetiségének és a szerzők tapasztalatainak köszönhetően új és fontos hozzájárulás a RA diagnosztikájához és kezeléséhez.

Reumatológia könyveink