0 termék
0 Ft
Pharmacology and dermatopharmacology of mouse ear inflammation
Miklós Gábor
Ár: 7800 Ft
 
Kosárba
 
darab

A kísérletes gyulladások egéren témájú sorozatban megjelent legújabb, harmadik kötetben, a szerző rendkívül aktuális témát dolgozott fel. A mindennapos klinikai gyakorlatban a különböző gyulladásos bőrbetegségekkel (atopiás-, irritativ dermatitis, stb.) nagy gyakorisággal találkozunk.A könyv a kísérletes gyulladással, annak modelljeivel, s farmakológiai befolyásolásával foglalkozik,a modern szakirodalmi adatok alapján. A mű három részből áll. A szerző az első részben a különböző egérfül gyulladásos modelleket ismerteti, s modern példákkal illusztrálja a módszerek alkalmazását. A monográfia második részében a növényi eredetű gyulladásgátló anyagokkal foglalkozik, a harmadik rész a dematológiában alkalmazott egérfülmodelleket és azok felhasználhatóságát mutatja be. Ismerteti az egereken előidézett kísérletes atopiás dermatitist és ennek befolyásolhatóságát.

A következőkben a szerző az irritatív dermatitis egérfül gyulladásos modelljeiről számol be. A monográfia befejező része az allergiás kontakt dermatitis egereken alkalmazott modelljeivel foglalkozik. Részletesen ismerteti

1. a pikrilkloriddal,

2. a dinitrfluorbenzollal,

3. a toluol-diizocianáttal és

4. az oxazolonnal előidézett dematitis kifejlődését és különböző anyagokkal végzett befolyásolhatóságát.

A monográfia hiánypótló forrásmunka mindazok számára, akik a gyulladás patomechanizmusát, illetve hatásmechanizmusát tanulmányozzák. Mivel a gyulladás mechanizmusának vizsgálata az orvostudomány gyakorlatilag minden területére kiterjed, a választott téma nagy gyakorlati jelentőséggel bír. A monográfia kitűnő forrásmunka a gyulladással és a gyulladásgátló szerekkel foglalkozó farmakológusok, bőrgyógyászok, gyógynövény- és gyógyszeripari kutatók számára.

Bőrgyógyászat könyveink