0 termék
0 Ft
Inkretintengelyen ható terápia a diabetológiai gyakorlatban
Jermendy György - Winkler Gábor
Ár: 4370 Ft
 
Kosárba
 
darab

Az utóbbi mintegy két évtizedben a 2-es típusú diabetes került a figyelem középpontjába a számtalan megoldatlan gond miatt. Az inkretintengelyen ható készítmények a 2-es típusú diabetes kezelésében merőben új hatástani csoportként jelentek meg.

A 2-es típusú diabetesben szenvedők számának meredek emelkedése komoly népegészségügyi gondot idéz elő,  az e diabetestípusra jellemző kardiovaszkuláris szövődmények tovább súlyosbítják az érintettek helyzetét. Ugyanakkor a gondok újabb és újabb terápiás lehetőségek megvalósítására ösztönözték a kutatókat. Ennek eredményeképpen az antidiabetikumok terápiás palettája napjainkra örvendetes módon bővült, de a kutatási eredmények alapján az is becsülhető, hogy a töretlen fejlődés eredményeképpen újabb készítmények válnak majd rövid időn belül elérhetővé a cukorbetegek számára.
Hazánkban először (2008-ban) a DPP-4-gátlók első képviselőjeként a sitagliptin került forgalomba, a GLP-1-mimetikumok között elsőként az exenatidot regisztrálták, bevezetése a liraglutiddal egy időben, 2010-ben történt. Az inkretinterápiával kapcsolatos alapvető ismereteket a 2009-ben megjelent „Inkretinhatáson alapuló antidiabetikus terápia cukorbetegségben” c. kismonográfia foglalta össze. Miután néhány éven belül az ismeretek jelentősen bővültek (aminek nyomán ma a DPP-4-gátlók alcsoportjában öt, a GLP-1-mimetikumok között pedig négy készítmény használatos a hazai klinikai gyakorlatban), indokolttá vált, hogy az inkretintengelyen ható terápiás lehetőségeket egy szinte teljesen új monográfiában foglaljuk össze.

Belgyógyászat könyveink

Új tápanyagtáblázat

Rodler Imre (szerkesztő)
Ár: 4860 Ft

Transzfúzió

Vezendi Klára (szerkesztő)
Ár: 6500 Ft

Ritka betegségek, diagnosztikai kihívások

Dr. Garzuly Ferenc, Dr. Pfliegler György
Ár: 3300 Ft

Ritka betegségek – küzdelem az élet határain

Garzuly Ferenc–Tóth Csaba–Kálmán Bernadett
Ár: 4000 Ft

Korszerű orvosi diagnosztika és terápia

Papadakis, M. – McPhee, S. J. – Rabow, M. W. (szerkesztők)
Ár: 19900 Ft

Inkretintengelyen ható terápia a diabetológiai gyakorlatban

Jermendy György - Winkler Gábor
Ár: 4370 Ft

Gyakorlati fájdalomcsillapítás

Embey-Isztin Dezső
Ár: 2700 Ft