0 termék
0 Ft
A NEONATOLÓGIA Oxford Kézikönyve
Grenville Fox, Nicholas Hoque, Timothy Watts
Ár: 6720 Ft
 
Kosárba
 
darab

Az Oxford University Press méltán híressé vált kézikönyv sorozatának Neonatológia kötetét adta ki magyar nyelven a KADIX Press Kiadó. Ez a fordítás hiánypótló, hiszen hasonló átfogó, magyar nyelvű kiadás e témában már nagyon régen látott napvilágot.

A neonatológia már három és fél évtizede meghonosodott és egyre fejlődő területe a hazai orvostudománynak. A gyermekgyógyászat és az intenzív ellátás tapasztalatait ötvözve külön szakterületté vált. A speciális ismeretanyag jártasságot igényel számos, ma már külön disciplinát jelentő szakterületen, de a szerteágazó elméleti felkészültség mellett manuális kihívást is jelent az e területen dolgozó szakemberek számára.

A könyv, lévén fordítás, az angliai gyakorlatot tükrözi. Néhány vonatkozásban a magyarországi gyakorlat, a már elfogadott protokollok ettől eltérnek, de a magyar törvényekkel és irányelvekkel a magyar szakmai lektorok miden esetben kiegészítették az eredeti információkat.

Az olvasó olyan könyvet tart a kezében, mely nagy segítséget nyújthat a napi feladatok gyors és pontos ellátásában. 

A magyar kiadás szakmai lektorai Prof. Dr. Machay Tamás, a Semmelweis Egyetem I.sz. Gyermekgyógyászati Klinika egyetemi tanára és Dr. Harmath Ágnes PhD, egyetemi adjunktus, az I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika munkatársa voltak. Minden részletre kiterjedő, igényes közreműködésük segítségével remélhetőleg a hazai gyermekorvosok számára is értékes kiadvány jött létre.

A könyv fejezetei: Prenatalis, terhességi és szülőszobai problémák; Problémák az újszülött osztályon és a közös gyermekágyas osztályon; Patológiás újszülött osztály és intenzív újszülött osztály: felvétel, elbocsátás és prognózis; Folyadék- és elektrolitháztartás; Táplálás; Légzészavarok; Respirációs terápia; Szív- és érrendszeri betegségek; Emésztőrendszeri problémák; Neurológiai problémák; Fertőzések; Anyagcserezavarok és sárgaság; Hematológiai problémák; Nefrológiai és urológiai problémák; Iatrogen ártalmak; Az újszülöttek szállítása; Családtámogatás és etika; Gyakorlati eljárások; Normálértékek, terápiás gyógyszerszintek, hasznos képletek.

Gyermekgyógyászat könyveink

Gyermekgyógyászat (5. kiadás)

Maródi László (szerkesztő)
Ár: 16000 Ft

Gyermekbántalmazás

Nagy Anikó, Törő Klára (szerkesztők)
Ár: 3800 Ft

Az elsődleges gyermekorvoslás gyakorlata

szerkesztette: Kálmán Mihály és Kovács Ákos
Ár: 4500 Ft

A NEONATOLÓGIA Oxford Kézikönyve

Grenville Fox, Nicholas Hoque, Timothy Watts
Ár: 6720 Ft