0 termék
0 Ft
Borderline személyiségzavar - Tünettan, etiológia, terápia, 2. kiadás
Kuritárné Szabó Ildikó
Ár: 5400 Ft
 
Kosárba
 
darab

A magyar szakirodalomban ez az első könyv, mely széles körű és korszerű összefoglalót nyújt a borderline személyiségzavarról, erről az egyre gyakoribbá váló kórképről.

Dr. Kuritárné Dr. Szabó Ildikó klinikai szakpszichológus, kiképző pszichoterapeuta, szupervízor. Klinikai pszichológusi munkásságát a nagykállói Pszichiátriai Szakkórházban kezdte, ahol mintegy másfél évtizedig dolgozott. 2000-től a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének oktatója, és részt vesz az egyetemen folyó klinikai szakpszichológus képzésben is. PhD dolgozatát a borderline személyiségzavar témakörében írta. Tudományos és terápiás munkájának kiemelt területe a súlyos személyiségzavarok kutatása és kezelése.
A kötet a nagy klasszikusok mellett számos, itthon jószerével ismeretlen irányzatot is bemutat. Sok szempontból láttatja a beteget és betegségét, részletesen tárgyalja a tünettant, kórlefolyást, prognózist, a társuló zavarokat. Áttekinti a kórkép kialakulásának okait és patomechanizmusait, ennek biológiai, lélektani és szociokulturális vonatkozásait, differenciáldiagnosztikáját és pszichodiagnosztikáját, továbbá bemutatja a borderline betegekkel folytatott terápia speciális nehézségeit, és rendszerezi az egyes pszichoterápiás irányzatok megközelítésmódjait. Nem ajánl üdvözítőnek vélt elméletet és terápiás gyakorlatot, hanem lehetővé teszi a sok szempontú, rendszerezett elméleti tájékozódást, s ezáltal a teljesebb megértésen alapuló hatékony gyógyítás lehetőségét. Az elméleti anyagot rövid esetrészletek egészítik ki.

Pszichológia, Pszichiátria könyveink