0 termék
0 Ft
Orvoslás pénzért és hivatástudatból
Dr. Balázs Péter
Ár: 1680 Ft
 
Kosárba
 
darab

„Különös sorsa van minden olyan tevékenységnek, a­mely a hivatás nevet kiérdemelte.” Olvashatjuk a könyv előszavában. S valóban a könyv segítségével nyomon követhetjük az orvoslás fejlődését az ókori gyógyítástól egészen napjainkig, s megfigyelhetjük a hivatástudat és a gazdaság, az anyagi javak közötti összefonódást, illetve kapcsolatot az egyes időszakokban. 

Szerkezetileg két részre bontható a könyv. Az első részben megismerhetjük a közszolgálati, illetve az anyagi érdekekhez fűződő orvoslás mintáit a történelemben, míg a másik szerkezeti egységben a szerző kifejezetten az európai kultúrkör gyógyítási hagyományaira helyezi a hangsúlyt. 

A könyv előszavából: 

„Hit, remény és szeretet, vagy egzakt gyógy- mérnöki szolgáltatás? Töprengve és válaszokat keresve, járjuk együtt végig azt az utat, amelyet az orvoslás eddig megtett, az ókori papoktól és varázslóktól kezdve, a középkori céhes sebészeten át a modern természettudományos medicináig. Ez az út nem elvont hivatáserkölcsi és gazdaságtörténeti következtetések sűrűjében vágott nyílegyenes csapáson vezet előre. Labirintusának időutazásra hívó járataiban egymásba fűződő, érdekes történetek váltják egymást, amelyek olvasása közben mindenki megtalálhatja saját válaszát a könyv főcímének kérdésére.”

Orvostudomány könyveink