0 termék
0 Ft
ELŐJEGYEZHETŐ! GYÓGYSZERES TERÁPIA MENEDZSMENT – ONKOLÓGIA ÉS ONKOHEMATOLÓGIA - KLINIKUM ÉS FARMAKOLÓGIA
Ár: 0 Ft
 
Kosárba
 
darab

Az onkológia és onkohematológia a modern medicina legforradalmibb területei, a molekulárisan célzott kezelések bizonyos rosszindulatú kórképekben a mindennapi rutin részei, ismeretük elengedhetetlen.

Célunk egy olyan útmutató összeállítása, ami a napi gyakorlati teendőkben segít az onkológus, hematológus, háziorvos, belgyógyász és a nem-belgyógyászati jellegű szakmák művelőinek eligazítását.

A kötetben az evidence based medicine alapján egyesítjük a szakmai protokollok, a gyakorlati hatástan és a klinikai farmakológia ismeretanyagát, valamint a szerzők többéves gyógyítás során szerzett tapasztalatait.

A farmakológiai részben a hatóanyagok jellemzőit, farmakokinetikai és farmakodinámiás hatásait, mellékhatásait, a gyógyszerek dozirozását, a terápiás ablak és terápiás index fogalmát, jelentőségét ismertetjük.

A klinikai részek egységes szerkezetben foglalják össze a malignus onkológiai és onkohematológia betegségeket, az egyes kórfolyamatok jellemzőit (definíció, etiológia, patogenezis, epidemiológia, szövettani felosztás, stádium besorolás, rizikófaktorok, klinikai tünetek, diagnosztika, differenciáldiagnosztika. A szűrés lehetőségei, szövettani típusok. Stádiumfüggő kezelés és terápia, egyéb kezelési lehetőségek, várható mellékhatások, szövődmények megelőzésére, betegkövetés, gondozás, ellenőrzés, prognózis).

A könyv hiánypótló és komplett, hisz olyan egyéb forradalmi kérdésekkel is foglalkozik, mint az őssejt-átültetés, onko-hematológia határterületi kérdések, valamint a palliatív és szupportív ellátás.

Onkológia könyveink

Onkológiai kézikönyv

Alexander E. Drilon, Michael A. Postow (szerk.)
Ár: 4200 Ft

Az emlőrák korszerű sebészete

Mátrai Z. - Gulyás G. - Kásler M.
Ár: 7800 Ft