0 termék
0 Ft
Koszorúér-betegség
David E. Newby, John R. Cockcroft, Ian B. Wilkinson
Ár: 2600 Ft
 
Kosárba
 
darab

A koszorúér-betegség (coronary heart disease – CHD – ISZB) az egyik legjelentősebb kór- és halálok a nyugati világban. Az elmúlt évtizedekben ISZB okozta halálozás csökkent, amely nagyrészt az invazív technikák bevezetésének köszönhető (pl. coronaria bypass műtét, angioplastica, melyekkel ez a könyv is foglalkozik). Ezen túl a gyógyszeres kezelés is jelentős fejlődésen ment keresztül, a szintén tárgyalásra kerülő koleszterinszint-csökkentő szatinok, vagy a modern trombocita aggregáció gátló szerek alkalmazása is hozzájárult a halálozás csökkenéséhez. Eközben a kövérség és a fizikai inaktivitás rendkívüli méreteket öltött. Ha ezt és egyéb népegészségügyi problémákat nem kezdik el sürgősen orvosolni, megtörténhet, hogy annak ellenére, hogy a halálozás csökken, a betegség előfordulása valójában nőni fog.

Bár az ISZB másodlagos megelőzésével a halálozást szignifikánsan lehetett csökkenteni, az elkövetkező évtizedben a primer prevencióra kell összpontosítani az erőket. Ahogy Erasmus, a filozófus mondta: „jobb megelőzni, mint gyógyítani”. És olcsóbb is.

Ez a könyv egy olyan időszakban íródott, amikor a fejlett országokban az életkilátások jelentősen nőttek, ez újabb problémákat hoz felszínre az erek természetes öregedésével kapcsolatban. A nagy erek a korral elveszítik rugalmasságukat, ezzel fokozva a szisztolés hipertónia, az ISZB és a szívelégtelenség kockázatát.

Ezt a könyvet egyrészt vezérfonalnak szántuk azon klinikusok számára, akik a koszorúér-betegség kezelésének alapjai iránt érdeklődnek, másrészt úgy alakítottuk ki a könyvet, hogy a leggyakrabban felmerülő és fontos kérdésekre koncentráltunk, és ahol csak lehetett, igyekeztünk egyszerű, érthető, evidenciákon alapuló válaszokat adni rájuk.

Kiadás éve 2006.

Kardiológia könyveink

Sürgősségi kardiológia

Saul G. Myerson, Robin P. Choudhury, Andrew R. J. Mitchell
Ár: 5880 Ft

Kardiológiai szófejtő

Dr. Szauder Ipoly
Ár: 3900 Ft

Kardiológia 2007

Temesvári András, Keltai Mátyás, Szili-Török Tamás
Ár: 7820 Ft

Az EKG helyes értelmezése

Houghton, Gray
Ár: 3400 Ft