0 termék
0 Ft
EKG enciklopédia a gyakorló orvosok számára
Dr. Kékes Ede
Ár: 5980 Ft
 
Kosárba
 
darab

Kiadványunk az elismert és sikeres klinikus öt évtizedes klinikai tapasztalatát gyűjti össze, a hagyományos EKG teljes részletes leírását adva az olvasó kezébe. Olyan útmutató, amely az EKG-val diagnosztizálható valamennyi kórkép betegségspecifikus megközelítését tartalmazza, nem marad ki semmilyen jelentős klinikai esemény, amelyben EKG-eltéréssel találkozunk.

Az egyes kórképeknél a patomechanizmus, az etiológia, az ekg-megjelenési formák és a klinikai összefüggések ‒ az egyszerű sinus bradycardiáról a bonyolult AV-disszociációig ‒ is terítékre kerülnek. A szerző külön fejezetben tárgyalja az egyes kórképekre (hypertonia, hypertrophiás cardiomyopathia, dilatativ pardiomyopathia, pericariditis, COPD, cor pulmonale, hypertonia) jellemző EKG-eltéréseket és azok klinikai értékeit, a myocardiális ischaemia és kamrafunkció összefüggésében a hibernált és kábult myocardiumot, a prekondíciót, ezek összefüggéseit pedig EKG-képpel színesíti. Ugyanakkor a koszorúér-betegség leírásánál az anginaszindrómán keresztül a terheléses EKG-t, a myocardiális infarctus különböző megjelenési formáit, az infarctus klinikai lefolyásának megfelelő EKG maradványtüneteit is bemutatja. Az arrhythmiák terén a diagnózis megközelítési algoritmusokon túl elemzi a sinuscsomó betegséget, a pitvari és kamrai tachycardiákat, beleértve a WPW okozta paroxysmusokat, az AV-vezetés zavarait és a pacemaker ekg-t is, és a pitvari flutter és fibrilláció EKG bemutatása is a klinikumhoz kötötten történik. 

A szerző bemutatja a Holter-rendszerek értékelését, alkalmazási lehetőségeit, külön elemezzük és bemutatjuk a szívfrekvencia variabilitás hasznossági értékét; a transtelefonikus ekg gyakorlati értékét és a távellenőrzés EKG-elemeit.

A könyv a napi gyakorlati teendőkben segíti a háziorvos, belgyógyász kardiológus, hipertonológus és az egyéb belgyógyászi jellegű szakmák művelőinek eligazítását. 

Kardiológia könyveink

Sürgősségi kardiológia

Saul G. Myerson, Robin P. Choudhury, Andrew R. J. Mitchell
Ár: 5880 Ft

Kardiológiai szófejtő

Dr. Szauder Ipoly
Ár: 3900 Ft

Kardiológia 2007

Temesvári András, Keltai Mátyás, Szili-Török Tamás
Ár: 7820 Ft

Az EKG helyes értelmezése

Houghton, Gray
Ár: 3400 Ft