0 termék
0 Ft
Az antimicrobás kezelés alapelvei 2008
Dr. Rókusz László, Dr. Szalka András, Dr. Makara Mihály
Ár: 3960 Ft
 
Kosárba
 
darab

Tisztelt Olvasó!
Infektológusnak lenni jó. A kórképek túlnyomó többsége tisztázott: megismerhető a kórokozó, az okozott kórkép elhelyezkedése és kórfolyamata, továbbá a betegség ellen alkalmazott gyógyszerek hatásmechanizmusa és pharmacokinetikája is. A betegségek pontos megismeréséhez, a betegek korrekt diagnosztizáláshoz világos, logikus gondolkodás szükséges; ma már kevés az ismeretlen tényező. Mivel hatékony gyógyszerek állnak rendelkezésre, óriási prognosztikai különbséget okoznak a betegségek megelőzése irányában tett eljárásaink, az időbeli felismerés, illetve a megfelelő kezelés.
Logikus gondolkodásunk csak abban az esetben vezethet helyes eredményre, ha megfelelő adatokból indulunk ki. Könyvünk összeállítása során megkíséreltük az ésszerű gondolkozáshoz szükséges összes adatot a lehető legegyszerűbb táblázatos formában megjeleníteni. Ez természetesen nem helyettesíti a tankönyvi részletes leírások ismeretét, és nem pótolja klinikai gyakorlatot, de a tudás ellenőrzésére, illetve egy-egy hiányzó adat megtalálásra igen hasznos lehet.
A könyv második kiadása során a fejezetek sorrendjét és belső struktúráját alig változtattuk meg, de a tartalmat számos helyen kiegészítettük: új kórképek, új kórokozók, új antibiotikumok és természetesen megváltozott gyógyszer-rendelhetőségek is megjelentek a könyvben; nagyobb hangsúlyt fektettünk a vizsgálóeljárások, a megelőzés, illetve a bejelentési kötelezettség kérdéseire.
Remélni is alig lehet, hogy a könyv táblázatai minden szituációban segíteni fogják a klinikusok munkáját. Építő kritikájukat várjuk, és tényleg szívesen fogadjuk. Kívánjuk, hogy gyógyító munkájuk során a helyes gondolatmenethez szükséges adatok megszerzésében segítségükre legyen ez a kiadvány.

Budapest, 2004. június 1.
Emberséges, jó gondolkodást kívánva
a Szerkesztők

Infektológia könyveink

Az antimicrobás kezelés alapelvei 2008

Dr. Rókusz László, Dr. Szalka András, Dr. Makara Mihály
Ár: 3960 Ft