0 termék
0 Ft
GYAKORLATI DIABETOLÓGIA 2010
Dr. Winkler Gábor, Dr. Baranyi Éva
Ár: 4389 Ft
 
Kosárba
 
darab

A nagy sikerre való tekintettel ismét megjelenik a könyv második, átdolgozott kiadása.

A korábbi kötet tökéletesen megtalálta helyét a diabetológiával és szövődményeivel foglalkozó szakemberek között. Fontos szerepet tölt be a háziorvos, nem-diabetológus belgyógyász, ardiológus és a nem-belgyógyászati jellegű szakmák művelőinek eligazításában, de haszonnal forgathatják a diabetológiával most ismerkedők és szakorvosjelöltek is.

Minden fejezet elején rövid elméleti összefoglalás olvasható - az alapvető p­ato­genetikai eltérések, a kezelési megfontolások áttekintése, az alkalmazandó készítmények, készítménycsoportok adását alátámasztó szakmai indokok -, a hangsúly azonban a fejezetben foglaltak gyakorlati vonatkozásaira helyeződik (antidiabetikus kezelés indítása, a készítményválasztás szempontjai, ellenjavallatok mérlegelése, dózistervezés, kombináció, inzulinkezelés tervezése, az étrend, fizikai tevékenység és a kezelési rendszer összehangolása, ellenőrzés gyakorisága, kontrollvizsgálatok, stb.).

A könyv szerzői a hazai diabetológia elismert szakemberei, akik valamennyien nagy jártassággal rendelkeznek a cukorbeteg gondozás napi gyakorlatában.

Diabetológia könyveink

S. O. S. Cukor! – Párbeszéd a diabéteszről

Campos Jimenez Mária (szerk.)
Ár: 3400 Ft

Diabéteszlexikon

Dr. Takács Éva
Ár: 4500 Ft

Diabeteses neuropathia

Solomon Tesfaye, Andrew Boulton
Ár: 1260 Ft

Cukorbetegség okozta vesebetegségek

Wittmann István
Ár: 1990 Ft